Ιστορικό

Ζωική αγάπη

Η ζωϊκή αγάπη είναι η αγάπη που έχουν τα ζώα προς τ’άλλα δημιουργήματα του Θεού. Βέβαια, αυτή η αγάπη δεν είναι αγάπη αληθινή (για τα σαρκοφάγα), αφού το ένα ζώο τρώει το άλλο για να ζήσει, ακόμα και μας τους ανθρώπους.
Πριν την πτώση των πρωτοπλάστων όμως, όλα ανεξαιρέτως τα ζώα, ήταν φυτοφάγα.

zoiki-agapiΜετά την πτώση του ανθρώπου,όλη η φύση στράφηκε εναντίον του, ακόμη και τα ζώα. Έτσι, έγιναν σαρκοφάγα. Και αφού έγιναν σαρκοφάγα, έτρωγαν και τ’άλλα τα ζώα. Η αγάπη λοιπόν των ζώων, τώρα στρέφεται προς τα παιδιά τους (δεν ισχύει για όλα τα ζώα) αλλά και ορισμένων προς τους ανθρώπους (όπως ο σκύλος). Το κάθ’ένα κοιτάει πώς να ζήσει με το να τρώει το άλλο (γάτα-ποντίκι, σκύλος-γάτα κ.λ.π.).

Τέτοια αγάπη υπάρχει και μεταξύ των ανθρώπων, με το να τρώει ο ένας τον άλλο σαρκικά (κανιβαλισμός) αλλά και πνευματικά, με τα πάθη μας. Έτσι, καταντήσαμε χειρότεροι κι’απ’τα ζώα ζώντας σε ζούγκλα, κοιτώντας ο καθένας μας πώς να ζήσει εδώ πέρα, αδιαφορώντας για τον άλλο, τον συνάνθρωπο του. Γίναμε εγωϊστές, κλειστήκαμε στον εαυτό μας και γίναμε μονάχοι μέσα σ’έναν κόσμο πολυπληθυσμικό.

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad