Ιστορικό

Ερωτική αγάπη

Αυτή η αγάπη είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και όχι όπως νομίζουν πολλοί στις μέρες μας και ενός άνδρα προς έναν άνδρα ή μιας γυναίκας προς μια γυναίκα.

erotiki-agapiΟι 2 τελευταίες δεν είναι αγάπη, αφού ο Θεός έπλασε την γυναίκα απ’το πλευρό του άντρα κι όχι άντρα από πλευρό άντρα ή γυναίκα από πλευρό γυναίκας.

Έτσι διαστρεβλώνεται η φύση του ανθρώπου μ’αποτέλεσμα να έχει επίπτωση στη ζωή του ανθρώπου παρ’όλο που δε φαίνεται. Θα γίνει αντιληπτό όμως σίγουρα την ώρα της κοιμήσεως, όπου θα ανοιχτούν τα μάτια αλλά θα ‘ναι πλέον αργά. Πώς όμως “πρέπει” να ναι η αγάπη των συζύγων για να είναι αληθινή;

Το πρέπει το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί στην αγάπη δεν υπάρχουν πρέπει, αλλά θέλω, αφού εκφράζεται ελεύθερα κι όχι αναγκαστικά. Την απάντηση στην ερώτηση αυτή την δίνει ο αδιάψευστος λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή μέσα απ’τα παρακάτω χωρία: 1)Παροιμίες κεφάλαιο 6 στίχοι 20-35 2)Προς Εφεσίους κεφάλαιο 5 στίχοι 21-33 3)Προς Α’Κορινθίους κεφάλαιο 13

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Ο έρωτας είναι αγνό συναίσθημα, κι’όχι κάτι το κακό, αφού άλλο ερωτική πράξη κι’άλλο έρωτας. Ο έρωτας ανεβάζει τον άνθρωπο προς τον ουρανό, αν δεν εμπεριέχει μέσα ακάθαρτες σκέψεις. Η φύση του ανθρώπου είναι ερωτική, αλλά ερωτική ως προς το θείο, το καλό, το αγνό. Η διαστρέβλωση του έρωτα είναι οι πονηρές σκέψεις, οι ερωτικές φαντασιώσεις ως προς ο,τιδήποτε.

Ο έρωτας από μόνος του δεν είναι κάτι κακό. Αυτό που τον κάνει κακό είναι η επιθυμία, η ερωτική φαντασίωση και η ικανοποίηση των ενστίκτων. Μπορεί κάποιος να ερωτευτεί μια γυναίκα και το αντίστροφο, χωρίς να υπάρχει μέσα στον έρωτα κάτι το πρόστυχο, που αντί ν’ανεβάσει τον άνθρωπο στα ουράνια, τον κατεβάζει στην γη. Τα συναισθήματα είναι αγνά, ερωτεύεσαι κάποιο πρόσωπο γιατί σου αρέσει το πρόσωπο.

Βέβαια ο έρωτας μετά από μερικά χρόνια φεύγει, αφού το πρόσωπο αλλοιώνεται, αλλά μετά μένει η αγάπη, η οποία ριζώνει μέσα στην καρδιά κι αυτή η αγάπη είναι πρωτίστως θεϊκή και μετά ερωτική. Αγαπάς τον σύντροφο σου πρώτ’ απ’ όλα ως πνευματικό ή αδελφό ή και μετά ως σύζυγο. Εξ’ άλλου απ’την αρχή της γνωριμίας υπάρχει η αγάπη προς τον πλησίον ως πνευματικό ή αδελφό ή και με τον καιρό αναπτύσσεται η ερωτική αγάπη. Ο Θεός μαζί μας

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad