Αρχείο

Διήγηση 3

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα «νησί» όπου ζούσαν η ΕυτυχίαΛύπη, η Γνώση, η Αγάπη, ο Πλούτος, η Αλαζονεία και οι «άλλοι».

diigisi-3Μια μέρα έμαθαν ότι το «νησί» θα βούλιαζε και όλοι πήγαν στις «βάρκες» τους και άρχισαν να φεύγουν. Η ΑΓΑΠΗ ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να είναι εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όταν το «νησί» άρχισε να βουλιάζει η ΑΓΑΠΗ ζήτησε βοήθεια. Βλέπει τον ΠΛΟΥΤΟ και του λέει: «Μπορείς να με πάρεις μαζί σου;» «Όχι,δε μπορώ.Έχω χρυσάφι και ασήμι στη βάρκα μου και δεν έχω χώρο». Δίπλα περνούσε η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ. «Σε παρακαλώ,βοήθησέ με», της είπε η ΑΓΑΠΗ. «Δε μπορώ.

Είσαι βρεγμένη και θα μου λερώσεις την όμορφη βάρκα μου». Τελευταία πέρασε η ΕΥΤΥΧΙΑ, αλλά ήταν τόσο ευτυχισμένη που ούτε άκουσε την ΑΓΑΠΗ να ζητάει βοήθεια. Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή από έναν ηλικιωμένο κύριο που η ΑΓΑΠΗ δεν γνώριζε. «Έλα εδώ,θα σε πάρω εγώ μαζί μου», της είπε.

Όταν έφτασαν στη στεριά, ο κύριος έφυγε βιαστικά και η ΑΓΑΠΗ δεν πρόλαβε να τον ευχαριστήσει. «Γνώση, ποιος με βοήθησε;» ρώτησε η ΑΓΑΠΗ. «Ο ΧΡΟΝΟΣ», της απάντησε η ΓΝΩΣΗ. «Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;» ξαναρώτησε η ΑΓΑΠΗ. Τότε η ΓΝΩΣΗ χαμογέλασε και της είπε: «Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει στη ζωή η ΑΓΑΠΗ».

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad