Ιστορικό

Διήγηση 15

Σ΄ ένα απο τα προσκυνηματά μου στο Άγιο Όρος καί κατά την διαδρομή απο την Θεσσαλονίκη προς Ουρανούπολη καθόμουνα με ένα σεβάσμιο γέροντα.

diigisi-14Μου έλεγε για τα πολλά και διάφορα θαύματα που επιτελούνται σε ολόκληρο το κόσμο με τη χάρη της Αγίας Τριάδος Μας. Κάποτε ένας του είπε : Γέροντα καθημερινά το πρωί μέσα στο ηλεκτρικό απο τα άνω πατήσια (ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ) μέχρι και τον πειραιά διαβάζω τον Εξάψαλμο.

Πέρνω το τοπικό τρένο της 7 για να κάθομαι γιατί είναι δύσκολο να διαβάσεις όρθιος μέσα στο τραίνο, με τόσο κόσμο. Κάποτε έχασε το τραίνο των 7 και πήρε το επόμενο, μέχρι το σταθμό της ομόνοιας ήταν όρθιος και έλεγε την ευχή.

Μόλις έφτασε στο σταθμό της ομόνοιας βρήκιε κάθισμα και άρχισε να διαβάζει τον όρθο μετά τον σταθμό του παλαιού φαλήρου καταλαβαίνει ότι δεν θα προλάβει να τελειώσει μέχρι το πειραιά τον Όρθρο και μόλις είχε πεί το…. ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ, ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ, ΔΥΝΑΤΟΙ ΙΣΧΥΙ ΠΟΙΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΑΙ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΑΥΤΟΥ …..

Σταματά τον ψαλμό και αρχίζει να παρακαλεί τον ΘΕΟΝ να πιάσει το τραίνο το τελευταίο φανάρι πριν το τερματικό σταθμό του πειραιά για να τελειώσει τη καθημερινή προσευχή του. Και το τραίνο αμέσως σταμάτησε για μερικά λεπτά.(για το τυχαίο γενονός θα μου πείτε). Συνέχισε την προσευχή χωρίς να δώση κάποια σημασία .

Πράματι το τραίνο έφθασε στο τέρμα του πειραιά και ο επιβάτης τελείωσε την προσευχή του. Είχε όμως την αγωνία να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί. Πάει λοιπόν στον μηχανοδηγό και του λέει : Καλήμερα κύριε μηχανοδηγέ θέλω να σας ρωτήσω κάτι γιατί είχαμε αυτή τι στάση του τρένου πριν την αποβάθρα του πειραιά ;

Και ο μηχανοδηγός του απαντά : Φίλε είμαι μηχανοδηγός εδώ και 35 χρόνια την άλλη εβδομάδα βγαίνω στην σύνταξη πρώτη φορά στην καριέρα μου συνέβη αυτό : “TO TΡΑΙΝΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΙΤΙΑ TO ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ “.

Ο επιβάτης με δυσκολία κράτησε τα δάκρυα του και πήγιε στην δουλεία του δοξάζοντας την ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ!

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad