Ιστορικό

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

Αν ήθελα πραγματικά να είμαι ένας συνειδητοποιημένος δημότης ψηφοφόρος ενός δήμου , γνωρίζοντας και βιώνοντας καθημερινά τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μου , πριν από τις τοπικές μας εκλογές θα έπρεπε κατά την άποψή μου να θέσω στον εαυτό μου πάνω και πρώτα απ΄ όλα τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα πάω να ψηφίσω.ÓÊÉÔÓÏΕπιτέλους κάποτε πρέπει να κάνω την αρχή και να ψηφίσω αξιοκρατικά . Όχι με κριτήρια φιλίας , συγγένειας ,”καλού παιδιού” κ.λ.π. Αξιοκρατική ψήφος (σύμφωνα με τα δεδομένα του καθενός) , σημαίνει καλύτερες μέρες στον τόπο μου , στην γειτονιά μου , σ΄ εμένα τον ίδιο και προπαντός στα παιδιά μου . Νομίζω οφείλω στον τόπο μου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για μια φορά να ψηφίσω πραγματικά αξιοκρατικά . Ας θέσω “φωναχτά” τα κριτήρια βάσει των οποίων θα ήθελα να ψηφίσω στις επερχόμενες εκλογές (λέω θα ήθελα γιατί και πάλι στο τέλος δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα μεταπειστώ από κάποιον φίλο υποψήφιο που πίνω κανένα κρασάκι η καφεδάκι μαζί του και ψηφίσω και πάλι κάτι που δεν θα με αντιπροσωπεύει) .

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :

Θέλω να ξέρω εκ των προτέρων ότι αυτός που θα ψηφίσω έχει το αυτονόητο χάρισμα που σε όλων των ειδών τις εκλογές στην Ελλάδα προβάλεται ως προσόν : ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ με τον πρότερό του βίο .

Θέλω ο υποψήφιος που ευχαρίστως θα έδινα την ψήφο μου , να καταλαβαίνει και να αντιλαμβάνεται όχι μόνο αυτά που του λένε αλλά και αυτά που υπονοούν , είτε στο γραφείο του , είτε στα κέντρα διεκδίκησης αιτημάτων και λήψης αποφάσεων . Έτσι μόνο θα μπορεί να διεκδικήσει και να φέρει αποτελέσματα για τον τόπο μου .

Θέλω ο υποψήφιος που θα κερδίσει την ψήφο μου να είναι μια προσωπικότητα που μπρος το καλό της πόλης του , δεν θα “κωλώσει” πουθενά . Θα διαθέτει αξιοπρέπεια , τσαγανό “μαγκιά” και “καθαρότητα” , έτσι ώστε κανείς και για τίποτε να μην μπορεί να τον εκβιάσει .

Θέλω ο επόμενος Δήμαρχος (και τοπικός άρχοντας γενικότερα) να μην είναι εξαρτημένος από κανένα κόμμα και κανέναν πολιτικό παράγοντα . Οι “χρισμένοι” από τα κόμματα ή έστω δήθεν “στηριζόμενοι” απ΄ αυτά , όπως τώρα τελευταία είναι της ¨μοδός¨ να λέγονται για χρύσωμα του χαπιού , είναι ευάλωτοι και δέσμιοι στις διαθέσεις των “αφεντικών” κομματικών μηχανισμών και παραγόντων .

Θέλω ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης μου να είναι δίκαιος με τους δημότες του αλλά και με τους υπαλλήλους που θα διευθύνει. Να έχει την ικανότητα να “πάρει” το 100% των δυνατοτήτων του κάθε υπαλλήλου και εργάτη του Δήμου προς όφελος του Δήμου μας .

Να αντιληφθεί πάνω από όλα ότι σήμερα για να γίνει το οποιοδήποτε έργο απαιτούνται ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ . Σε δεύτερο στάδιο έρχονται οι εγκρίσεις . Αν έχεις ώριμες μελέτες όλο και θα βρεθεί κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να τις εντάξεις και να τις εφαρμόσεις . ΑΠΟΚΤΑΣ ΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ .

Θέλω ο Δήμαρχός μου να αγαπάει πραγματικά την πόλη μου (και όχι μόνο να το διαλαλεί) και να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του όταν συνομιλεί ή συνδιαλέγεται για αυτήν και από κανέναν . Τότε και μόνο κερδίζει την εκτίμηση των συνομιλητών του .

Θέλω τον επόμενο Δήμαρχό μας , όρθιο και ευθυτενή , απέναντι στους “εχθρούς και αντιπάλους – αυτούς που θα βάζουν κωλύματα στα αιτήματά μας” και όχι ικέτη , οσφυοκάμπτη και υποτακτικό .

Θέλω τον Δήμαρχο που θα προκύψει , όταν θα έρθει ο καιρός του απολογισμού του να έχει πάρει το πρόγραμμα του συνδυασμού του των φετινών εκλογών και να με ενημερώσει ότι κατάφερε και τήρησε τις υποσχέσεις σε ποσοστό τουλάχιστον 60% .

Με αυτές τις σκέψεις και αυτά έστω τα κριτήρια (μπορεί να μου διαφεύγουν και καποια) , θεωρώ ότι η ψήφος μου θα είναι σοβαρή , χρήσιμη για τον τόπο μου και προπαντός δίκαιη και αντικειμενική . ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ . ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?

kastoriaMIA

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad