Ιστορικό

ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΟΥΣΙΟ, ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΦΥΛΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ»!

Του Σεραφείμ Μηχιώτη

unnamedΔύσκολο, πολύ δύσκολο, μπορεί και αδύνατο, να παρακολουθήσει κανείς τους βυζαντινισμούς που χαρακτηρίζουν στον ίδιο βαθμό και στην ίδια έκταση τον εκ διαμέτρου αντίθετο πόλο από αυτόν που τους γέννησε, αυτόν της Αριστεράς. Απαιτούνται αναλύσεις επί αναλύσεων, ιδιαιτέρως ενισχυμένη διεισδυτική ικανότητα και γνώση των ευμετάβλητων ισορροπιών του χώρου, όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται σε ένα παιχνίδι εξουσίας, στο πλαίσιο του οποίου οι υπόγειες διαδικασίες διαμορφώνουν-αν δεν επιβάλλουν-τα δημοσίως δρώμενα.

Και βεβαίως πρόδηλο είναι ότι τα έντυπα της Αριστεράς, όπως το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ», μακρύ χέρι στον αγώνα γιά..«ιδεολογική ηγεμονία» στην πορεία γιά την κυβερνητική –μακρυά από εμάς…-εξουσία από το ΣΥΡΙΖΑ, υπάγονται πρωτίστως σε αυτόν τον κανόνα, με τους ανθρώπους του «Κόμματος» σε ρόλο πανεπόπτη και κομματικού εγκάθετου γιά το τί, πότε και πώς θα γράψουν.

Συνεπώς δεν αποτελεί έκπληξη που «σκληροί κομματικοί», στενώς προσκείμενοι και απολύτως υποτεταγμένοι στην πλειοψηφία του προέδρου Αλέξη βεβαίως, με τα δεκανίκια Παπαδημούλη και λοιπών συνοδοιπόρων, εμφανίζονται να έχουν επιβάλει ασφυκτικό έλεγχο στην «ΑΥΓΗ».

Θέλετε ονόματα: Ο τύποις προϊστάμενος του διευθυντή του φύλλου Νίκου Φίλη, Βασίλης Μουλόπουλος, εκδότης του φύλλου, εκδιωχθείς από τα υψηλά δώματα της Κουμουνδούρου και προηγουμένως ΔΟΛάνθρωπος παρά τω Ψυχάρη από «ΤΟ ΒΗΜΑ». Πώς όμως να ασκήσει εξουσία ο Μουλόπουλος, όταν ο διευθυντής του τυγχάνει κομματικώς ανώτερος, ως μέλος της «καθοδήγησης» του ΣΥΡΙΖΑ, αμφότεροι και δημοσιογράφοι, ενώ ταυτοχρόνως οι Στούμπος, Κυρίτσης, Αναδρανιστάκης, Καρτερός κ.ο.κ. τραβούν το σκοινί, κατά τα κελεύσματα των «δικών τους» ιδιαίτερων κομματικών εντολέων;

Θα έπρεπε, ωστόσο, να διαθέτουν ένα ελάχιστο-στοιχειώδη έστω…-αυτοσεβασμό γιά το φύλλο-κομματικό δελτίο που βγάζουν…

Και αυτός ο αυτοσεβασμός καταρρέει, όταν σε δύο διαδοχικά φύλλα, χθες και προχθές (21/3/14 και 20/3-14), καταχωρείται το ίδιο, απολύτως ΑΥΤΟΥΣΙΟ άρθρο τιτλοφορούμενο «Αριστερό σήμερα είναι ό,τι μας ενώνει γιά να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση», με την υπογραφή του ΙΔΙΟΥ συντάκτη, του συντρόφου Βαγγέλη Βανταράκη, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως επικοινωνιολόγος-οικονομολόγος, συνεργάτης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή!

Από την προσεκτική ανάγνωση του άρθρου δεν προκύπτει ότι εισάγει προς συζήτηση κάτι το εξόχως σημαντικό γιά την «κομματική βάση» των ΣΥΡΙΖΑίων, ώστε, διά της επαναλαμβανόμενης δημοσίευσης του, σε δύο αμέσως διαδοχικά φύλλα, να μασήσουν τροφή-γραμμή οι λιγοστοί (αριθμημένοι κάτω των 1.500) αναγνώστες του κομματικού δελτίου.

Αλλά και αυτό να ίσχυε, ΠΟΤΕ, ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΜΙΑ εφημερίδα που σέβεται στοιχειωδώς τους αναγνώστες της (μηδέ αυτών στη σοσιαλιστική Βενεζουέλα εξαιρουμένων) δεν πράττει κάτι τέτοιο. Βεβαίως, όμως, προαπαιτείται προς τούτο αυστηρή δημοσιογραφική λειτουργία γιά την εξασφάλιση του αυτονόητου, το οποίο εμφανίζονται να αγνοούν- ή,έστω, να αδυνατούν να εξασφαλίσουν- οι Μουλόπουλος- δεύτερος στην ιεραρχία εις «ΤΟ ΒΗΜΑ» πριν ανακαλύψει την αριστερή επανάσταση και διατελέσας πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και Φίλης, δημοσιογράφοι κατά τα λοιπά, μέλη της ΕΣΗΕΑ…

Δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω, ότι σε μία ευρρύθμως λειτουργούσα εσημερίδα, όπου ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ οι δημοσιογραφικοί κανόνες, ένα τέτοιο θλιβερό λάθος θα είχε προκαλέσει σεισμό, ακόμη και επιβεβλημένων απολύσεων γιά τις προφανέστατες ευθύνες. Όπως π.χ, εις «ΤΟ ΒΗΜΑ», όπου κατά τον καιρό όπου διετέλει «νούμερο δύο» ο Μουλόπουλος, αυτομάτως σχεδόν θα είχε διατάξει τα δέοντα, όπου ο «συστημικός» ή «αντισυστημικός» χαρακτήρας ουδεμία έννοια θα είχε…

Στην «ΑΥΓΗ», δημοσίως τουλάχιστον, θα εμφανισθούν ως εάν να μην έχει συμβεί οτιδήποτε!

Ίσως διότι η αγωνία του βουλευτή Κοντονή, μέσω πρόσφατου οικείου άρθρου του από τον κλώνο της «Ε» (5/3/14)να περισωθεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και τελικώς η ίδια η προοπτική του, υπό το φως των αποτυχιών των ΣΥΡΙΖΑίων σε συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες, να τους κάνει να θεωρούν ότι προέχει πάντων το γνωστό δόγμα «επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως», συνεπώς και το ξαναζέσταμα του ίδιου φαγητού, από το συνεργάτη του βουλευτή, με την απίθανη διπλή-διαδοχική καταχώρηση του άρθρου του…

Έτσι, όμως, με τέτοια γιατροσόφια, ούτε το ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν, ούτε και το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ»προστατεύουν, το οποίο εκτίθεται πολλαπλώς! Όσα «Τμήματα ΜΜΕ» και αν συγκροτήσουν, τη δημιουργία των οποίων τόσον πομπωδώς αναγγέλλουν, όταν αγνοούνται τα ελάχιστα ως προς τη δημοσιογραφία, τότε τα μεγάλα ή μεγαλόσχημα ακούγονται ως κακόγουστο αστείο!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

http://www.avgi.gr/article/2114320/aristero-simera-einai-o-ti-mas-enonei-gia-na-anatrapei-i-mnimoniaki-kubernisi

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad