Ιστορικό

Αντίδραση της Παμμακεδονικής Αυστραλίας στη νέα πρόκληση Σκοπιανών

Oι Έλληνες τελωνειακοί κάνουν “στραβά μάτια” σε Ι.Χ. που έρχονται από τα Σκόπια και δεν επικολλούν το (νομοθετημένο) αυτοκόλλητο “ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ FYROM”….

 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΟι Σκοπιανοί τελωνειακοί δεν έχουν τις ίδιες …διεθνιστικές αντιλήψεις.
Έτσι, ενημέρωσαν κάποιους, για το περιεχόμενο ενός φορτηγού, με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και προορισμό το Βελιγράδι. Το φορτηγό περιείχε αφίσες, μακέτες, πόστερ κλο, για μια πολιτιστική έκθεση, όπου αναγραφόταν “Μακεδονία Ελλάδα”, “Συλλογή Μακεδονικών ευρημάτων” κλπ. Λίγο μετά τα σύνορα, ομάδα Σκοπιανών, σταμάτησε το φορτηγό και το ανάγκασε να επιστρέψει κακήν κακώς στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΣ
Αξιότιμον Αντιπρόεδρον
Ελληνικής Κυβερνήσεως
και Υπουργό Εξωτερικών
Κύριο Ευάγγελον Βενιζέλον

Συμφώνα με άρθρο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (http://taxalia.blogspot.com/2014/02/blog-post_6920.html) οι αρχές της γειτονικής χώρας απαγόρευσαν την είσοδο φορτηγού με αρχαιολογικό υλικό της Μακεδονίας που προορίζονταν για εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σερβία (επιβεβαιώθηκε από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας όπως η UTRINSKI VESNIK)
Αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν όρια στην διπλωματική ανοχή της χώρας μας, σε σχέση με το αναφαίρετο δικαίωμα της, να παρουσιάσει την ιστορία της Μακεδονίας και της διαχρονικής της πορείας. Ελπίζουμε ότι κατά την επίσκεψη σας στην γειτονική χώρα την ερχόμενη Πέμπτη θα θέσετε το ζήτημα των συνεχιζόμενων ύβρεων εκ μέρους των αρχών της, σε μια χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και το τι ακριβώς σημαίνει καλή γειτονία για την κυβέρνηση αυτής της χώρας απέναντι στην Ελλάδα που της χρωστάει ακόμα και την ύπαρξή της σε όλους τους τομείς.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ
Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος,
καθ. Ιστορικός, δημοσιογράφος S.B.S Αυστραλίας

Share Button

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαφημίσεις

varsas

 

ad

 

ad

 

ad